به گزارش خبرگزاری مهر، "گلن کسلر" تحلیلگر واشنگتن پست در گزارش خود می نویسد پس از ماهها تلاش در ابتدا برای تعامل و سپس متقاعد کردن روسیه و چین برای حمایت از تحریمهای جدید علیه ایران به نظر می رسد دولت اوباما در حال رسیدن به یک توافقی است که به نوعی تحریمهایی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران به دست آورد. اما مقامات آمریکایی اذعان کرده اند که حتی تحریمهای گزنده نیز نمی تواند تاثیری در برنامه هسته ای ایران داشته باشد.
به زعم نویسنده این مطلب، در چنین شرایطی کارشناسان و تحلیلگران برای این باورند که آمریکا در راهبرد تنها می تواند به سیاست جلوگیری از نفوذ ایران روی آورد و در این راستا فعالیتهای دیپلماسی و نیز کمک نظامی به کشورهای حشیه خلیج فارس استفاده کند.
"مارک فیتزپاتریک " از مقامات ارشد سابق وزارت امور خارجه آمریکا که اکنون در مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیکی لندن فعالیت می کند، می گوید به نظر می رسد که آمریکا درگیر یک جنگ سرد طولانی با ایران شده است و بنابراین سیاست بازداری و جلوگیری از سلطه و نفوذ در دستور کار است.
به گفته فیتزپاتریک، ایران هرگز به ساخت بمب هسته ای اقدام نخواهد کرد، چرا که می داند این حرکت عبور از خط قرمز است و سبب تحریک به حمله نظامی فوری می شود.
در ادامه گزارش واشنگتن پست آمده است به نظر می رسد دولت اوباما تمام گزینه ها را درباره ایران درنظر دارد ولی گزینه نظامی را حذف کرده است چرا که مقامات ارشد نظامی بارها تکرار کرده اند که حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران تنها می تواند برنامه هسته ای این کشور را به تاخیر بیندازد ولی مشکل اصلی را برطرف نخواهد کرد علاوه بر آنکه تحرکات ضد آمریکایی در منطقه افزایش خواهد یافت .
نظر شما